LUOMAN KYLÄAVUSTAJA PALVELUKSESSANNE

Luoman kylä sai uuden, fiksun ja mukavan, hyväkuntoisen ja ahkeran monenlaisia työtehtäviä hallitsevan kyläavustajan 11.07.2018 yhden vuoden ajaksi.
Hän on virolainen, hyväkuntoinen, sporttinen, monitaitoinen ja sympaattisen oloinen 53 – vuotias mies, nimeltään Veinberg.

Kyläavustajan viikoittain työaika on 26 tuntia. Työpäivät ovat pääsääntöisesti tiistai 8 tuntia, keskiviikko 10 tuntia ja torstai 8 tuntia.

Tarjolla on nyt apua ruohonleikkuuseen, puutarhatöihin, polttopuutöihin, maalaushommiin, pieniin remontteihin yms. töihin.
Töitä voivat varata kaikki luomalaiset yksityishenkilöt ja pienimuotoisesti myös luomalaiset yritykset.

Kyläavun ’kanta-asiakkaat’ työllistivät Veinbergin 100-prosenttisesti alusta lähtien.
Tällä hetkellä (5.8.2018) vapaita aikoja on seuraavasti:
– syyskuussa muutama 4 tunnin työaika
– lokakuussa muutama 4 tunnin työaika ja kaksi täyttä työpäivää
– marraskuussa muutama 4 tunnin työaika ja neljä täyttä työpäivää
– joulukuussa muutama 4 tunnin työaika ja viisi täyttä työpäivää
– tammikuusta 2019 lähtien ei vielä ole otettu vastaan työaikavarauksia, mutta nyt aletaan ottaa. Nyt siis kannattaa tehdä varaukset talvi- ja kevätkaudelle. Tuolloin on mainio aika tehdä kaikenlaisia pieniä sisäremontteja. Suosittelen harkitsemaan myös esim. sälekaihtimien, pimennysverhojen yms harkitsemista ja asentamista – niissä töissä Veinberg on täysi ammattilainen. Ja tottakai talvella tehdään myös lumitöitä.

Täytän kyläavustajan työkalenteria tilausjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea.
Saatuani varauspyyntöjä lähetän sen hetken vapaista ajoista ehdotuksen sähköpostitse ja kun tilaaja on ne hyväksynyt, niin hän saa varatuista työajoista vahvistuksen.

Työtunnin hinta on edelleen vain 10€ kyläyhdistyksen jäsenille ja 15€ ei-jäsenille.
Kyläyhdistys siis subventoi jäsenilleen tuntihintoja vahvasti
Hinta sisältää kaiken muun paitsi kyläavustajan matkakulut Luoman FBK:lta työkohteeseen ja takaisin. Mikäli työssä tarvitaan erityisiä työkaluja tai työkoneita, niin kyläavustaja käy noutamassa ne konevuokraamosta ja tietysti vuokrahinta laskutetaan erikseen.
Yksityishenkilöt voivat lisäksi saada kyläavustajan työlaskusta kotitalousvähennyksen verotuksessa, mikä voi alentaa tuntihinnan jopa n. 7,50 euron hintaiseksi.
Yritysasiakkaille tuntihinnat ovat nuo samat, mutta niistä ei tietenkään voi saada kotitalousvähennystä.

Varaukset ja tiedustelut tehdään sähköpostitse osoitteeseen:
apua@luoma-boback.fi

Terveisin Erkki Ahlsten, Luoman kyläavustajan vapaaehtoinen työnjohtaja.