SAAT EDULLISEMPAA POLTTOÖLJYÄ LUOMAN POLTTOÖLJYKIMPAN KAUTTA
Tietoja Luoman polttoöljykimpasta:

Mukaan pääsevät kaikki luomalaiset, joiden kiinteistöä lämmitetään polttoöljyllä.

Polttoöljykimppaan kuuluu nykyään n. 30 tilaajaa, aktiivisemmin n 20 ja loput silloin tällöin.
Tämä on aika vähän, koska Luoman perinteisellä alueella on n. 500 kiinteistöä.
Jos kiinteistösi jokin osa lämpiää polttoöljyllä, niin tule mukaan.
LUE TÄMÄ TEKSTI JA TARVITTAESSA OTA YHTEYTTÄ KIMPAN VETÄJÄÄN.

Halvemman hinnan perusteena on mm:

 • Öljy-yhtiö saa kerralla isohkon tilauksen, mikä merkitsee säästöä tarjouksen, toimitusmääräyksen ja laskutuksen tekoon.
 • Koska öljyn toimitus tapahtuu samalla ajokerralla joko koko tankkiauton nupin tai yhdistelmän öljymäärä tyhjentäen toisiaan lähellä oleville kiinteistöille, niin kuljetusmatkaan ja ajoaikaan syntyy säästöä.

Homman ’prosessikaavio’ on seuraava:

 • Joku kimppalainen ilmoittaa minulle, että öljy alkaa olla loppumassa
 • Lähetän kaikille kimppalaisille sähköpostitse tiedustelun öljyntarpeesta kertoen öljyn sen hetkisen ’normaalihinnan’.
 • Pyydän kultakin tiedon ’Ei tarvetta’ tai mahdollisesti säiliöön mahtuvan öljymäärän sekä tiedon onko kyseessä kesä- vai talvilaatu. Tässä vaiheessa ilmoitus on täysin sitoumukseton. Pudotuspaikan tarpeen tulee olla yli 1.000 litraa, koska sen pienemmille toimituksista jokainen öljyn toimittaja laskuttaa pientoimituslisän, joka tekee litrahinnan useimmiten kilpailukyvyttömäksi.
 • Selvitän pikaisesti onko edellytyksiä kimppatilauksen tekemiselle. Edellytys riippuu kokoon saadusta öljyn kokonaismäärästä. Hinnanalennushan perustuu paitsi siihen, että ’pudotuspaikat’ sijaitsevat lähellä toisiaan, myös siitä vastaako kokonaismäärä tankkiauton nupillista (n. 18.000 litraa) tai koko yhdistelmää (n. 40.000litraa)
 • Jos yhteistilausmäärä olisi liian pieni edullisen tarjouksen saamiseksi (esim 5.000 – 9.000 litraa), niin ilmoitan tarvitsijoille, että kimppatilaus ei toteudu, enkä lähetä tarjouspyyntöä.
 • Jos tilausmäärä on riittävän suuri, niin pyydän viideltä johtavalta öljyn myyjältä tarjouksen ja ilmoitan henkilökohtaisella sähköpostilla mukaan alustavasti ilmoittautuneille
  – edullisimman tarjouksen litrahinnan
  – liitän mukaan hänen tilaustietonsa
  – pyydän varmistamaan tietojen oikeellisuuden
  – pyydän ilmoittamaan paluupostissa vahvistetaanko alustava tilaus sitovaksi tilaukseksi.
 • Laadin vahvistetuista tilauksista tilauslistan ja lähetän sen saman tien hintakilpailun voittaneelle öljyn toimittajalle.
 • Sitten öljy toimitetaan 3 – 5 arkipäivän kuluessa tilaajan tankkiin ja öljyntoimittaja laskuttaa kutakin osatilaajaa erikseen per 14 vrk maksuehdolla.

Öljykimppa toimii Luoman kyläyhdistyksen jäsenetuna (kimppalaisten edellytetään olevan jäsenmaksun maksaneita), eikä kyläyhdistys peri mitään provisiota toiminnasta ja kimpan vetäjä toimii vapaaehtoisena ilman palkkiota.

Terveisin öljykimpan vetäjä Erkki Ahlsten, sähköposti: erkki@ahlsten.fi
(erittäin kiireellisissä tilanteissa voi myös soittaa, puh: 0400 42 0500)