Iståndsättande av Bobäckbäcken lördagen den 30 juli / alternativt lördagen den 27 augusti

Iståndsättande för att säkerställa havsöringens vandring upp i bäcken och lekmöjligheter för den.

År 2018 inleddes i samarbete med Kyrkslätts kommun ett projekt för Bobäckbäcken som nu når sin tredje fas. Nu förbättras brotrumman under Harjulavägen och städas dess närområde från kvistar och annat skräp. Detta ställe utgör ett svårt hinder för fiskarnas vandring som nu skall åtgärdas med talkokrafter. Marko Vähäkuopus leder arbetet och bidrar med goda råd och med grävmaskinsarbete.

Ifall du redan nu vet att du kan delta kan du meddela mej per email tuulasaari1@gmail.com så bekräftar jag datum och klockslag.

 

Ladfest lördagen den 20 augusti

Byaföreningens 20-årsfest, ladfest för vuxna hålls som tidigare i Fasa-Jussis lada. På grund av tidtabeller flyttades festen en vecka framåt, alltså till den 20 augusti. Den traditionella kvällsfesten går i 1820-talsanda och förutom ett glatt sinne önskas att festdeltagarna klär sig tidsenligt.

Ifall du redan nu vet att du kommer att delta i festen kan du preliminärt anmäla dej via SMS till Annina Pudas 040-577 4561 så att arrangörerna kan planera serveringen. Tilläggsinfo med uppgifter om supékortspriser kommer att finnas på FB-sidan Luoma-Boback.

 

Konstnärsträffar på Hvitträsk-muséet den 11 augusti och den 17 september

Bobäck & Kultur i samråd med Hvitträsk-muséet arrangerar konstnärsträffar i muséet. Under sommaren och hösten har du möjlighet att träffa landets framstående konstnärer. Arabias konstavdelnings keramik- och textilkonstnär formgivaren Heikki Orvola och skulptören Pekka Paikkari samt kläddesignern Mert Otsamo berättar under sina diskussionskvällar om sitt eget konstnärskap. Plats: Ateljén på Hvitträsk, ca 40 gäster ryms med.

Heikki Orvola och Pekka Paikkari: torsdagen den 11.8.2022 kl. 16.00-17.30

Mert Otsamo: lördagen den 17.9.2022 kl. 16.00-17.30.

 

Torsdagen den 8 september berättar Ann Jonasson om den delkopia hon förverkligade av ”The Festival ofthe May Queen”

Hemslöjdsläraren Ann Jonasson från Bobäck berättar om sitt unika arbete för att planera och framställa en väggbonad.

Eliel och Loja Saarinen stödde sin hemby Bobäck både under och efter andra världskriget. Loja Saarinen donerade en kopia i storleken 3,3 x 2,2 m av sin väggbonad ”The Festival of the May Queen”, som 1952 placerades i den nybyggda Bobäck Skolan där eleverna kunde beundra den. Ann Jonasson gjorde en delkopia i storleken 1 x 1 m av väggbonaden som fortfarande pryder skolans vägg. Den ursprungliga väggbonaden finns i kommunhuset i Kyrkslätt och vår målsättning är att få den till allas påseende igen.

Plats: Ateljén på Hvitträsk.

Ann Jonasson: torsdagen den 8.9.2022 kl. 16.00-17.30

Ifall du redan nu vet att du kan delta i konstkvällen ber jag dej om anmälning till min email: tuulasaari1@gmail.com med anteckning on konstnär och tidpunkt.

 

En skön sommar åt er alla

Önskar Bobäcks byaförening

Tuula Saari