LUOMAN KYLÄAVUSTAJA AUTTAA KYLÄLÄISIÄ MONENLAISISSA TÖISSÄ – JA EDULLISESTI

KUKA ON LUOMAN KYLÄAVUSTAJA

Kyläavustaja on Torolf Eskman, 56 -vuotias suomen- ja ruotsinkieltä puhuva, monenlaisia töitä osaava, ahkera ja sympaattinen henkilö.

MILLAISIA TÖITÄ KYLÄAVUSTAJA TEKEE

Torolfille sopivia kyläavustajan töitä ovat mm.:
Rakennuksen tai asunnon sisätila- ja ulkoremontit.
– Perinnerakentamisesta hänellä on vuosikymmenten kokemus yhteistyössä mm Museoviraston kanssa. Nyt meidän luomalaisten on siis järkevää pikaisesti miettiä millaista remonteja olisi hyvä tehdä tämän talven, kevään ja tulevan kesän aikana, sillä tämä ammattimies on kyläyhdistyksen käytettävissä vain yhden vuoden ajan.
– Sisäremontteja ajatellen Torolfilla on osaamista myös kosteiden tilojen saneerraukseen – ja tietysti hänellä on myös asiaan kuuluva märkätilakortti.
– Asiointi = kaupassa tai pankissa tai jossain virastossa käynti (avustajana tai itsenäisesti), tavaroiden nouto, romun yms pois vienti…
– Kotiapu = ikkunoiden pesu, imurointi ja muu kotisiivous, mattojen ravistelu, polttopuuhuolto sahauksesta tulisijan luo kantamiseen tai vaikkapa lapsen tai vanhuksen kaitseminen, kun tulee pakko lähteä asioille eikä ketään sopivaa läheistä ole avuksi saatavilla
– Piha- ja puutarhatyöt = talvella pihan lumityöt, kesällä nurmikko- ja puutarhatyöt, haravointi ja muu piha-alueen siistinä pitäminen
– Huoltotyöt = koneiden ja laitteiden pienet kausihuollot, vaikkapa auton tai ruohonleikkurin öljyjen vaihto, lämmitysjärjestelmän puhdistus- ja tarkistus, lamppujen vaihto …

Torolfin kanssa keskustellessa ja jo työsuhteen alkupuolella on tullut selväksi, että ihmisten auttaminen on lähellä hänen sydäntään, joten mitään siihen liittyvää työtä hän ei väheksy.
Kuitenkin hän osaa myös kertoa, jos jokin homma ei ’ole hanskassa’, kuten esim. tietokoneen käytön opetusta häneltä on turha pyytää.

MISTÄ TYÖKALUT

Lähtökohtana on se, että työn tilaaja antaa kyläavustajan käyttöön sopivat työkalut.
Jos sellaisia ei ole, niin siitä on hyvä ilmoittaa työtä tilattaessa, sillä Torolfilla on kyllä mukana tuotavaksi monipuolinen valikoima erilaisia työkaluja, joilla työ sujuu.

VARAA TYÖAIKA MAHDOLLISIMMAN AIKAISIN

Kun tilatessasi kerrot millaista työsuoritusta tarvitset, niin saat tiedon kyseisen työn sopivuudesta Torolfille sekä vapaana olevat työajat.
Ota yhteyttä ja varaa työaika niin ajoissa kuin suinkin mahdollista – vaikkapa kuukausia ennen aiottua työn toteutusaikaa -, jotta haluamasi työaika olisi vapaana!
Ennakkoon varattuja työaikoja voi aina siirtää ja perua, mutta vaikka Sinulla olisi tärkeä ja kiireellinen työsuorituksen saantitarve tiettynä muille varattuna aikana, niin kyläyhdistys ei voi perua tai siirtää aiemmin vahvistettuja työaikoja.

MITKÄ OVAT KYLÄAVUSTAJAN TYÖAJAT

– Kyläavustajalta tilatut työrupeamat voivat olla 1 – 10 tunnin mittaisia
– Useamman työpäivän vaativat työt jaksotetaan koko työpäivän mittaisina toisiaan seuraaville viikoille.
– Normaalit työpäivät ovat:
– – maanantai 8 tunnin mittaisena esim. klo 9:00 – 17:00
– – tiistai 10 tunnin mittaisena esim. klo 7:00 – 17:00
– – keskiviikko 8 tunnin mittaisena esim. klo 7:00 – 15:00
– – Erityisestä syystä ja hyvissä ajoin tilattuna myös torstai tai perjantai voivat olla kyläavustajan työpäiviä.
– Yhteensä kyläavustajan viikoittainen työaika on siis 26 tuntia.

KUINKA EDULLINEN KYLÄAVUSTAJAN TUNTIHINTA ON

– Palvelun tuntihinta on vain 10 € kyläyhdistyksen jäseniltä ja 15 € muilta.
– Hinta sisältää kaikki maksut ja verot (työnantaja-, sosiaaliturva-, sairaus- ja tapaturma sekä vastuuvahinko- arvonlisävero- yms maksut.
– Näin halpa hinta ei olisi muuten mahdollinen, mutta Luoman kyläyhdistys on saanut ELY -keskukselta palkkatukipäätöksen kyläavustajatoimintaa varten.
– Etkä välttämättä joudu maksamaan tuotakaan pientä tuntihintaa kokonaan, sillä lisäksi voit saada verotuksessa kotitalousvähennyksen verottajan hyväksymistä Luoman kyläavustajan työlaskuista!
Vuonna 2017 puolisoiden maksimivähennys on yhteensä 4.800 euroa ja siis yhden henkilön osalta 2.400 euroa. Omavastuu on 100 euroa.
– Kilometrirahat ja mahdollinen kyläavustajan omien työkalujen käyttö laskutetaan tietysti erikseen.

TIEDUSTELE VAPAITA TYÖAIKOJA JA TEE ENNAKKOVARAUS VAIKKAPA HETI!

Tarkempaa tietoa saat ja varauspyynnön voit tehdä ottamalla yhteys Erkki Ahlsteniin, joka toimii kyläavustajan vapaaehtoisena työnjohtajana:
Puhelin: 040 55 44 330 tai
Sähköposti: apua@luoma-boback.fi.