Luomanpuron kunnostustyö lauantaina 30. heinäkuuta / vaihtoehtoisena lauantai 27. elokuuta. 

Luomanpuron kunnostustyö meritaimenen kutualueeksi ja turvata meritaimenen nousu Luomanpuroon.

Vuonna 2018 aloitettu Kirkkonummen kunnan kanssa Luomanpuroprojeksi, joka on nyt tulossa vaiheeseen 3. Toteutetaan Harjulantien siltarummun parannus ja sen ympäristön siivous oksista ym. roskista. Kohdassa on kaloille merkittävä nousueste, joka korjataan talkoovoimin.

Työn vastaavana toimii Marko Vähäkuopus, lisäksi hän neuvoo meitä talkoolaisia ja avustaa kaivinkoneen kanssa.

Mikäli tiedät jo nyt pääseväsi mukaan talkoisiin, niin laitatko viestiä sähköpostiini ja vahvistan sinulle kellonajan ja valitun päivän.

tuulasaari1@gmail.com

 

Riihijuhlat lauantaina 20. elokuuta

Kyläyhdistyksen 20-vuotisjuhlat, aikuisten Riihijuhlat Fasan kartanon ladolla. Aikatauluista johtuen Riihijuhlat siirrettiin viikolla eteenpäin, uusi aika on lauantaina 20. elokuuta. Perinteiset iltajuhlat vietetään 1820-luvun hengessä ja juhlijoilta toivotaan iloisen mielen lisäksi teemapukeutumista vanhaan hyvään 1820-luvun henkeen.

Mikäli tiedät jo nyt pääseväsi mukaan Riihijuhliin, vahvistatko alustavasti osallistumisesi tekstiviestillä Annina Pudakselle 040-577 4561 osataan varautua tarjoilulla. Lisätietoa  illalliskorttihintoine tulossa Luoma-Boback facebookiin.

 

Taiteilijatapaamiset Hvitträsk-museossa 11. elokuuta ja 17. syyskuuta

Luoma & Kulttuuri yhdessä Hvitträsk-museon kanssa järjestää taiteilijatapaamisia museossa.  Kesän ja syksyn aikana sinulla on mahdollisuus tavata maamme eturivin taiteilijoita. Arabian taideosaston keramiikka- ja tekstiilitaiteilija muotoilija Heikki Orvola ja kuvanveistäjä Pekka Paikkari sekä vaatesuunnittelija Mert Otsamo kertovat keskusteluilloissaan omasta taiteellisesta työstään. Tapahtumapaikka: Hvitträskin ateljee. Mukaan mahtuu n. 40 vierasta.

Heikki Orvola ja Pekka Paikkari: torstaina 11.8. klo 16.00–17.30

Mert Otsamo: lauantaina 17.9.2022 klo 16.00–17.30

 

Torstaina 8. syyskuuta Ann Jonasson kertoo osakopiona toteuttamastaan ¨ The Festival of the May Queen¨

Luomalainen kotiteollisuussopettaja Ann Jonasson kertoo seinävaatteen suunnitteluun ja valmistumiseen liittyvästä ainutlaatuisesta työstään.

Eliel ja Loja Saarinen tukivat omaa kotikyläänsä Luomaa toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen. Loja Saarinen lahjoitti tekemänsä kopion The Festival of The May Queen -seinävaatteen 3,3 x 2,2 m, joka sijoitettiin 1952 uuteen vastavalmistuneeseen Bobäcks skolanin seinälle kaikkien oppilaiden katsottavaksi. Ann Jonasson toteutti seinävaatteesta osakopion 1 x 1 m, joka edelleen koristaa koulun seinää. Alkuperäinen seinävaate on Kirkkonummen kunnantalolla, ja tavoitteemme mukaan on saada se esille kaikkien katsottavaksi. Tapahtumapaikka: Hvitträskin ateljee.

Ann Jonasson: torstaina 8.9.2022 klo 16.00–17.30

Mikäli tiedät jo nyt pääseväsi mukaan taideiltaan, niin laitatko viestiä sähköpostiini tuulasaari1@gmail.com viestikenttään taiteilijan nimi ja päivämäärä

 

Kaunista kesäaikaa kaikille

toivottavat Luoman kyläyhdistys

Tuula Saari

 

🌻  🌺  🍀